Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Esteetön elämä

Kun työpaikallani pidettiin esteettömyysseminaari, sen järjestelyissä pyrittiin ottamaan seminaaritilan esteettömyys mahdollisimman hyvin huomioon. Osallistuin paneeliin ja istuimme salissa puhujien puolella. Vieressäni istunut Kuulonhuoltoliiton edustaja huomasi, ettei saliin asennettu induktiosilomukka tuntunut toimivan. Toimi se - mutta ainoastaan muualla salissa. Apuvälinettä asennettaessa oli ajateltu että vammainen istuu kuulijoiden puolella, ei puhujana.

Vammainen ihminen on kuten muutkin ihmiset ja haluaa tehdä samoja asioita. Siksi esteet tulee jättää pois jo ennen niiden rakentamista.

  • Vihreiden vaivaisten kunnallisvaaliteesit
    “Demokraattisessa päätöksenteossa tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä: naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja, vammaisia ja ei-vammaisia. Tällä hetkellä vammaiset ovat selvästi aliedustettuina muun muassa valtuustoissa. Ei siis ihme, että vammaisista puhutaan kuluerinä ja passiivisina politiikan kohteina.”
  • Esteetön Helsinki
    Minne liikuntavammainen pääsee Helsingissä? Rullaten ry:n kokoamassa oppaassa luetellaan paikkoja, joihin on enemmän tai vähemmän esteetön pääsy. Aineistossa on huomioitu myös muitakin kuin liikuntaesteitä.
  • Helsinki kaikille
    Rakennusviraston esteettömyysprojekti laatii sekä koko kaupungin kattavia että paikallisia esteettömyysselvityksiä. “Helsingistä tulee kaupunki kaikille, kun esteettömyyden toteuttaminen on osa jokaisen viraston ja laitoksen normaalia työtä. “

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in