Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Tukea erilaisuuteen

Kaupungissa asuu erilaisia ihmisiä

Helsinki on avarampi asuinpaikka erilaisille ihmisille kuin moni muu. Työpaikallani Helsingin yliopistossa on paneuduttu perusteellisesti tasa-arvon edistämiseen ja syrjinnän vastaiseen toimintaan. Kuitenkin pitää muistaa, että näiden tarve johtuu tasa-arvon puutteesta, ja työ tasavertaisuuden edistämiseksi on Helsingissä aivan yhtä tärkeää kuin muuallakin.

 • Tasa-arvovaalit
  Tasa-arvoasiain neuvottelukunta on koonnut vaaleja varten sivuston, jolla ehdokkaita ja äänestäjiä muistutetaan kunnan toiminnassa tärkeistä tasa-arvokysymyksistä. Tasa-arvoon on otettu mukaan monenlaisia teemoja, toiset kattavmmin kuin toiset.
 • Syrjintä Suomessa 2006
  Ihmisoikeusliiton laaja katsaus käy läpi laajan kirjon erilaisia syrjintäperusteita.

On vaikeaa olla erilainen nuori

On todella vaikeaa olla nuori ja yrittää kasvaa aikuiseksi. Vielä vaikeampaa on olla nuori ja kuulua vähemmistöön. Moni seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva nuori on todella yksin jopa perheen ja tovereiden keskellä. Yhteiskunta on muuttunut suvaitsevammaksi sitten omien kasvuvuosieni, mutta edelleen monet yhteiskunnan tukirakenteet ovat todella hennot tai olemattomat. Aikuistuminen ja vanheneminen eivät häivytä näitä vastuksia olemattomiin, vaan tuovat tullessaan omat haasteensa.

 • SETAn kunnallisvaalitavoitteet
  Nämä ovat hyviä tavoitteita, joissa edellytetään että kunnat suhtautuvat vakavasti tasa-arvosuunnitteluun, ja lisäävät kunnan työntekijöiden tiedollisia resursseja kohdata seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia.
 • Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt Suomen kunnissa - Jukka Lehtonen (2006)
  Kuntapäättäjät eivät voi vedota tiedon puutteeseen. Tämä kaikille Suomen kunnanjohtajille lähetetty kirjanen antaa vankat eväät kuntien tasa-arvotyöhön. Se sisältää käytännönläheisiä ideoita siitä, miten seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus voidaan ottaa osaksi sellaista kehittämistyötä, jolla asiakaspalvelujen ja työyhteisöjen käytäntöjä muokataan entistä yhdenvertaisemmiksi ja tasa-arvoisemmiksi.

Kodeissa asuu erilaisia perheitä

Millainen oma henkilökohtainen perheihanteemme sitten onkin, niin lukemattomat perheet poikkeavat siitä todella monin eri tavoin. Sen sijaan että miettisimme mikä on se kaikkein oikein tapa, on uskallettava tukea ihmisiä heidän arkisissa valinnoissaan.

 • Sateenkaariperheet ry
  Perheitä on monenlaisia. Sateenkaariperheet ry on Suomen lesbo-, bi-, trans- ja homovanhempien ja heidän lastensa oma yhdistys.

Kielimuurin varjossa

Olen kaksikielisestä perheestä. Isäni ei koskaan oppinut virheetöntä suomea. Itse kasvoin yksikielisenä, ja olen jälkeenpäin kokenut sen menetyksenä. Kielten ja kulttuurien moninaisuus on rikkautta - ihmisten on voitava asioida Helsingissä omalla äidinkielellään.

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in