Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Haanojan kirjasto

Kouvola – 31. heinakuuta 2010 klo 9.14

Haanojan kirjasto sijaitsee Kouvolan keskustasta etelään paikallisessa palvelukeskittymässä. Päiväkoti on selkeästi merkitty, mutta kirjastosta kertova teksti on kiinnitetty ovisyvennykseen. Tulija joutuu hetken miettimään, missä kohtaa kirjasto mahtaa sijaita.

Huomaamaton sisäänkäynti

Huomaamaton sisäänkäynti

Huomaamattomasta ulkonäöstä huolimatta sisällä rakennuksessa on varsin asiallinen kirjasto. Asiakkaitakin täällä parveilee kiitettävästi huolimatta todella helteisestä heinäkuisesta päivästä.

Aivan sisäänkäynnin edessä on merkitty invaparkkipaikka. Siitä tie kirjastoon johtaa loivien mutta harmillisten kynnysten ja perinteisen vedettävän oven ohi. Ovenedusritilää ja kynnystä on sentään loivennettu metallisilla luiskilla.

Päätteet ikkunapöydällä

Päätteet ikkunapöydällä

Tämä kirjasto kuuluu niihin, joita suunniteltaessa ei tietoteknisten laitteiden sijoittelua ole pohdittu etukäteen. Asiakkaiden päätteet löytyvät pitkältä ikkunaneduspöydältä, jossa työskentelyolosuhteet eivät ole ihanteelliset, vaikka ikkunasta avautuma maisema onkin mukavaa katseltavaa.

Hyllyrivistöjen välissä on täällä kohtuullisesti tilaa liikkua ja ainakin kesäpäivänä valaistus on varsin miellyttävä. Ylhäällä, portaikon päässä, on rauhallinen lukuparvi. Tänne olisi varmasti saanut mahtumaan hiukan lisääkin yläkertaa ja hissin.

Yleisnäkymää yläkerran lukuparvelta

Yleisnäkymää yläkerran lukuparvelta

Esteettömyydestä kirjastolle voi antaa tyydyttävän arvosanan. Isotekstiset, selkokirjat ja äänikirjat löytyvät ilahduttavasti heti ovensuusta hiukan matalammasta hyllystä. Vaikka erillistä invavessaa ei ole, niin molemmat asiakas-WC:t ovat todella tilavia.

Kirjaston heikkouksiin kuuluvat opasteet. Ne löytyvät hyllyjen päältä kuten niin monista muistakin kirjastoista, mutta täällä ne ovat oudosti taaksepäin kallellaan. Jotkin opasteet on jälkeenpäin tehty käsin.

Kallellaan ja ylhäällä

Kallellaan ja ylhäällä

Lasten osasto on sijoitettu kätevästi heti sisäänkäynnin yhteyteen. Nuortenosasto on siitä selkeästi erillään, mutta nuorille ei ole saatu tänne mahtumaan riittävän kokoista nurkkausta.

Kirjastosta saa varsin yleisvaikutelman viihtyisänä paikkana, jonne lähistöllä asuvien on helppo poiketa asiointireissullaan.

Näköalassa ei ole moittimista

Näköalassa ei ole moittimista

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in