Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Kouvolan kirjasto

Kouvola – 30. heinakuuta 2010 klo 8.12

Kouvolan kirjasto, joka toimii myös maakuntakirjastona, sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Kirjastorakennus on valmistunut 1971 ja edustaa hyvin aikansa arkkitehtuuria. Matalan kirjastorakennuksen sisäänkäynti on todella huomaamaton. Sen löytyvyyttä kohentaa 2007 paljastettu kouluneuvos Helvi Hongan patsas kirjaston edessä.

Kirjaston sisäänkäynti on huomaamaton

Kirjaston sisäänkäynti on huomaamaton

Pääsisäänkäynnin puolella ei ole invaparkkia, mutta automaattiovet helpottavat sisään saapumista - tosin ne eivät ole suorassa linjassa. Pelkän tuulikaapin sijasta kirjastolla on myös erillinen tilava eteinen, josta inva-wc löytyy etsiskelemättä.

Sisällä kirjastossa katse alkaa poimia monia poikkeuksellisia piirteitä. Ensinnäkään tässä kirjastossa ei tarvitse törmäillä ahtaissa hyllyväleissä. En tiedä, olenko koskaan käynyt kirjastossa, jossa on näin avarat tilat. Toinen paljon nähnyttä kävijää hämmästyttävä asia on matalalle sijoitettujen esittelypöytien määrä. Monia teemakokonaisuuksia ja uutuuksia on koottu tyrkylle niin, ettei niitä selailevan tarvitse kurkotella.

Näkymä palvelualueelle

Näkymä palvelualueelle


Automaattia joka korkeudelle

Automaattia joka korkeudelle

Myös asiakaspalveluautomaattien rivistö yllättää: kolme automaattia, joista jokainen on eri korkuinen. Mataluuden ihanne on täällä niin kaikenkattava, että alan poikkeuksellisesti huolestua pidemmästä asiakaskunnasta - entä jos selkä ei kestä kumartumista?

Kirjaston valaistus on miellyttävän tasainen. Kattoikkunoiden lävitse siivilöityy juuri sopivasti päivänvaloa, sen sijaan en tiedä millainen valaistus on pimeän aikaan, sillä olen käynyt täällä vain keskellä päivää.

Daisy-äänikirjavalikoimaa

Daisy-äänikirjavalikoimaa

Kirjaston vahvuuksiin pitää lisätä opasteet, mustaa valkoisella kiiltelemättömällä pohjalla. Isotekstisten, selkokirjojen ja äänikirjojen sijainti ja opasteet olivat suorastaan esimerkilliset ja aineistoa paljon. Äänikirjojen puolella näkövammaisille tarkoitetut Celia-kirjaston äänikirjat olivat erikseen varsin selkeästi esillä.

Oleskelutilaa on tässä kirjastossa kiitettävästi, eikä lasten ja nuorten osastoa ole tarvinnut ahtaa tiiviisti kiinni toisiinsa. Sen huomaa myös kirjastossa viihtyvästä asiakaskunnasta, joka edustaa varsin laajaa ikäryhmien kirjoa.

Hyllyjen väliin todella mahtuu

Hyllyjen väliin todella mahtuu

Koska kyseessä on maakuntakirjasto, kokoelmat ovat erityisen kattavat ja myös kielillä löytyy tyydyttävä määrä lehtiä. Kaakkois-Suomessa kun ollaan, venäjänkielistä aineistoa on runsaahkosti.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in