Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Kuusankosken kirjasto

Kouvola – 29. heinakuuta 2010 klo 20.53

Kuusankosken kirjasto sijaitsee Kuusaan keskustassa, Kymijoen rannalla sijaitsevassa Kuusankoskitalossa, jonka yhteydessä on mm. elokuvateatteri, taidenäyttelytila ja kokoustiloja. Talo on hieno joten kirjastoltakin on lupa odottaa paljon. Eikä se petä kävijän odotuksia. Tyylikäs kirjasto kilpailee Kouvolan kirjaston kanssa kaupungin parhaan kirjaston tittelistä.

Kirjasto sijaitsee Kuusankoskitalossa

Kirjasto sijaitsee Kuusankoskitalossa

Kävin jo entuudestaan tutussa kirjastossa heinäkuussa 2009. Se on suuri, avara tila, jossa kokoelmat sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Sisään on melko helppo tulla, minkä sain todeta seuratessani pyörätuolilla kirjastossa rullailevaa asiakasta. Esteettömyyden perusasiat kuten hissi ja invavessa ovat kunnossa. Moitittavaakin löytyy: hyllyt ovat hiukan tavallista korkeamman oloiset, ja tyylikkäisiin portaisiin saattaa niiden alitse kulkiessa epähuomiossa törmätä.

Rullaten kirjastoon!

Rullaten kirjastoon!

Hyllyjen välissä on kohtuullisesti tilaa, tässä kirjastossa mahtuu kyllä liikkumaan. Tässäkin kirjastossa oudommalla kävijällä on hiukan vaikeuksia löytää oikeaa osastoa. Opasteet ovat kiiltäväpintaiset, vaikka niihin on selvästi yritetty panostaa. Isotekstiset, ääni- ja selkokirjat ovat löytyvästi esillä, mutta opasteteksti hyllyn reunassa on varsin “taiteellinen” eri fonttikokoineen.

Päiväsaikaan valaistus tuntui hiukan hämärältä. Maisema Kymijoen rantapuistoon on kyllä komea.

Kirjasto on moderni ja tilava

Kirjasto on moderni ja tilava

Kirjaston lainausautomaatin alla sen etupuolella näyttää yllättäen olevan tilaa pyörätuolin käyttäjälle. Muutoin yleisön käyttöön varatut päätteet ovat lähinnä seisomapäätteitä.

Lasten ja nuorten osastolle on tässä kirjastossa varattu kummallekin tilaa, mutta hienoista kalusteista huolimatta vaikutelma on enemmänkin tyylikäs kuin aidosti viihtyisä. Ehkä näiden osastojen tyhjyys käyntini aikana johtui vain kesäkaudesta?

Korkeiden hyllyjen kuilu

Korkeiden hyllyjen kuilu

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuusankosken kirjasto”

 1. Christer Skog kirjoittaa:

  5. elokuuta 2010 kello 11.36

  “Muutoin yleisön käyttöön varatut päätteet ovat lähinnä seisomapäätteitä.”

  Hei, kuusankosken ja muissa Kouvolan kirjastoissa on asiakkaille tarjolla myös miniläppäreitä. Miniläppärin kanssa asiakas voi joko liikkua kirjastotilassa vapaasti ja valita mieleisensä työpisteen tai sitten läppärin käyttöön on varattu kiinteä työpiste ja istuin.

  Ajantasainen lista Kouvolan kirjastojen kannettavista tietokoneista löytyy internet-sivulta: http://www.kyyti.fi/node/1791

  Tulisiko esteettömyyttä arvioidessa huomoida myös palvelualtis henkilökunta? Kirjaston henkilökunnan tehtäviin kuuluu avustaa asiakkaita tiedonhauissa, mutta myös materiaalin etsimisessä ja hakemisessa hyllyistä.

  Asiakkaathan eivät halua täysin automatisoitua kirjastoa, tämä on tullut selvästi ilmi asiakaspalautteessa, vaan palvelua ja asiantuntevaa ja avustavaa henkilökuntaa osataan myös vaatia.

  Kaikki kirjastorakennukset eivät valitettavasti edusta tämän päivän ihanteita ja arvoja, mutta mielestäni palvelualtis henkilökunta voi olla osa esteetöntä palvelukokonaisuutta.

  Kun mietitään tulevaisuutta voidaan pohtia sisältyykö esteettömyyteen tulevaisuudessa mahdollisuuksia ja vaateita päästä palveluihin entistä paremmin käsiksi verkon ja IPTV:n kautta, omalla kotisohvalla istuen? Asian voi esittää niinkin, että miten paljon veromarkkoja tulisi tulevaisuudessa ohjata vanhentuneitten kompleksien ja kivijalkavirastojen uudistamiseen, kun elämme kulttuurillisessa murroksessa, jossa tavat käyttää palveluita ovat voimakkaasti muuttumassa.

  Rakennuksilla on usein oma historiallinen arvonsa, joka säilyy vielä senkin jälkeen, kun ne edustavat menneen ajan arvoja ja käytänteitä.

 2. Maritta Naumanen kirjoittaa:

  5. elokuuta 2010 kello 13.58

  Kiitos Kuusankosken kirjastoa koskevista havainnoistasi. Ilolla otamme vastaan asiakkaan kommentteja kirjaston esteettömyydestä, ja vielä näin monipuolisesti havainnoituna.
  Tuohon kirjastosalin hämäryyteen haluaisin lisätä, että kesän 2009 jälkeen on kirjastoomme lisätty paljon hyllyvaloja. Ja Kuusankoski-talossa sijaitsee mainitsemiesi lisäksi myös teatteri ja konserttisali

  terveisin Maritta Naumanen, kirjastonjohtaja

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in