Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Voikkaan kirjasto

Kouvola – 27. heinakuuta 2010 klo 8.19

Kävin Voikkaan kirjastossa joulukuussa 2008, heti Helsingin kirjastoihin tekemäni käyntikierroksen päätteeksi. Vaikka raportin kirjoittaminen käynnistä on kestänyt, en usko että Voikkaan kirjastossa on tällä välin tapahtunut suuria muutoksia.

Kirjasto sijaitsee aivan Voikkaan taajamakeskustassa matalan kerrostalon yläkerrassa. Samassa rakennuksessa on liikehuoneistoja. Hissitöntä taloa on väkisinkin kutsuttava esteelliseksi. Sisään kirjastoon pääsee ainoastaan portaikon kautta.

Tästä pääsee kirjastoon

Tästä pääsee kirjastoon

Ylös kirjastoon päästyään tuntee siirtyneensä jollekin aiemmalle vuosikymmenelle. Tällaista ehkä oli lapsuuteni kirjastoissa, 1960-70 -luvuilla, vaikka tiski onkin uudempaa mallia ja jonnekin nurkkiin on saatu ahdettua päätteitäkin. Hyllyt ovat täynnä kirjoja, joten tilanpuutteen tuntu on hallitseva. Kirjaston henkilökunnan työtiloissa näkyy pikaisesti vilkaisten lisää hyllyihin tiiviisti varastoitua aineistoa.

Voikkaallakin hyllyt ovat täynnä

Voikkaallakin hyllyt ovat täynnä

Kirjaston kokoelmien sijainteja on ahtauden takia vaikea hahmottaa ensikäynnillä, eivätkä opasteet auta asiaa kovin paljon. Kävijöitä kirjastossa kuitenkin riittää. Vaikuttaa siltä, että paikkakuntalaiset varmaan löytävät täältä etsimänsä.

Lasten ja nuorten osastot löytyvät kyljekkäin. Käykö kirjastossa nuoria? Toivottavasti, vaikka heille ei tunnu löytyvän paljoakaan oleskelutilaa.

Palvelutiski ja lastenosasto

Palvelutiski ja lastenosasto

Yritin paikantaa isotekstisiä ja äänikirjoja, mutta ne jäivät löytymättä, kuten monet muutkin kirjastoista nykyään kohtuullisen yleisesti löytyvät esteettömyyttä edistävät asiat. Invavessaa ei ole, koska sen mahdolliset käyttäjät eivät kirjastoon pääsisi.

Hiukan nuhjuisen tuntuisenakin kirjasto on sympaattinen, ja voi vain toivoa, että se säilyy menoleikkausten uhkaamassa Kouvolassa.

Kirjasto keskellä taajamaa

Kirjasto keskellä taajamaa

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in