Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Jaalan kirjasto

Kouvola – 26. heinakuuta 2010 klo 21.04

Jaalan kirjasto on minulle tuttu monen vuoden takaa. Kesälomalla on mukava poiketa pienessä kirjastossa ja poimia uutuushyllystä kirjoja, joita Helsingissä joutuu jonottamaan pitkään. Olen Jaalassa etsinyt runohyllystä värssyä kuolinilmoitukseen ja nuorten osastolta kaverien tutun uusinta ihmissuhderomaania.

Jaalan kirjaston sisäänkäynti

Jaalan kirjaston sisäänkäynti

Koulun vieressä sijaitseva Jaalan kirjasto on tunnelmaltaan varsin yhteisöllinen. Henkilökuntaa on paikalla lähes aina yksi ainoa. Moni kävijä viihtyy tiskin äärellä kirjastovirkailijan kanssa rupatellen. Kirjastotila ei ole suuren suuri, joten tila tuntuu varsin tiiviiltä.

Vedettävän oven edessä pieni kynnys, eikä sisääntuloreittiä voi pitää erityisen esteettömänä muutenkaan. Kirjaston tiloista löytyy tasoeroja sekä kaunokirjallisuuden puolelta että yhdistetyn lehtien lukutilan ja käsikirjaston puolelta. Luiska kyllä löytyy, mutta nousu tuntuu jyrkältä.

Lukualueelle nousu on melko korkea

Lukualueelle nousu on melko korkea

Isotekstiset teokset ja äänikirjat löytyvät heti sisäänkäynnin jälkeen. Niiden yhteyteen on sijoitettu päätteitä, jotka ovat yleensä ahkerassa käytössä. Työpisteiden tiivis sijoittelu sisäänkäynnin lähelle kielii kirjaston tilanpuutteesta.

Kun tilaa on vähän, Jaalan kirjastossa on keskitytty olennaiseen eli kirjoihin. Hyllyt ovat täynään kirjoja, kasvunvaraa ei liiemmälti ole. Hyllyjen syleilyssä harhaileva vierailija kaipaa hiukan selkeämpiä opasteita. Kaunokirjallisuuden puolella aakkoset kulkevat pitkin hyllyjä oikullisesti.

Kirjat ovat pääosassa

Kirjat ovat pääosassa

Kirjastot ovat osa suomalaisen sivistyksen selkärankaa. Jaalassa kirjasto on joutunut sinnittelemään tässä tärkeässä tehtävässään melko vähin resurssein. Kuntaliitoksen jälkeen 2009 Jaalan kirjasto on osa Kouvolan kaupungin kirjastojen muodostamaa kokonaisuutta. On ehkä vielä vaikea arvioida, miten muutos on vaikuttanut kirjaston toimintaan ja kokoelmiin. Sen sivutoimipisteenä toiminut Huhdasjärven lainausasema korvattiin 2010 kirjastoautolla, jota en ole lainkaan nähnyt, koska sen aikataulut eivät ole osuneet omieni kanssa yksiin.

Jaalan vaakuna koristi seinää kesällä 2009

Jaalan vaakuna koristi seinää kesällä 2009

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Jaalan kirjasto”

  1. Pertti Paalanen kirjoittaa:

    29. marraskuuta 2013 kello 9.59

    Nyt kirjaston yhteydessä on myös kaupungin yhteispalvelu piste. Joka siirtyi sinne entiseltä Jaalan kunnantalolta. Arvostan myös kyyti.fi etäpalvelua.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in