Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Maunulan kirjasto

Kirjastovierailut – 15. marraskuuta 2008 klo 1.31

Plussaa: Lainausautomaatti johon ulottuu sivusta
Miinusta: Korkeat hyllyt

Maunulan kirjasto sijaitsee kaksikerroksisen rakennuksen toisessa kerroksessa. Talo rakennettiin aikoinaan päiväkodiksi ja nuorisotaloksi. Kirjasto on toiminut tiloissa 1995 lähtien, nuorisotalo on muuttanut muualle.

Invaparkkipaikkaa ei pihassa ole, muutama tavallinen asiakaspaikka kylläkin. Kynnyksistä ei ole haittaa, mutta tuulikaapittoman oven vedin on yllättävän korkealla. Hissi on 3 hengen läpiajohissi. Kokeilen sitä ja huomaan että sen ovi avautuu toiseen kerrokseen tultaessa automaattisesti.

Kirjaston ovi on toisessa kerroksessa avoinna. Palvelutiski on sijoitettu siten ettei sieltä näe edes tälle ovelle, joten pyörätuolilla saapuvan kannattaa selvitä omatoimisesti ylös ja sisään saakka.

Hyllyt vaikuttavat poikkeuksellisen korkeilta. Alin hyllytaso on viistottu, ja sitä käytetään lähinnä kirjojen esillepanoon. Myös lehtien lukusalissa lehdet on sijoitettu varsin ylös, niin ettei lyhyempikasvuinen ehkä ulottuisi niihin.

Hyllynreunaopasteet ovat aivan hyllyjen yläpäässä. Vaikka isotekstiset ja äänikirjat on sijoitettu melko hyvälle paikalle, kohtuullisen lähelle sisäänkäyntiä, niiden kohdalta opaste puuttuu. Hyllystä löytyy kyllä hyllyopaste - mustat kirjaimet läpinäkyvällä pohjalla eivät erotu kovin hyvin puuta vasten.

Kirjaston tiloista löytyvät tavalliset wc:t. Mikäli talossa kuitenkin sattuisi olemaan inva-wc, niin ainakaan sen opastetta ei näy missään.

Asiakaspäätteitä ja tietokoneita on eri korkeuksilla. Matalammalle sijoitettuja tietokoneita löytyy huoneesta, jota ei ole merkitty opastein ja jonka lasiseinät on suojattu kaihtimin. Palautusautomaatti on tiskillä hankalasti ulottuvilla. Sen sijaan lainausautomaatti seisoo omalla erillisellä pöydällään. Pöytä on korkeahko, silti voin kuvitella että pyörätuolissa istuva ehkä ulottuisi työntämään kirjastokorttinsa lukijaan sivulta. Mietin, kannattaisiko automaatteja muuallakin sijoittaa tällä tavoin?

Kirjaston valaistus on keskitasoa hiukan himmeämpi ja yleisvaikutelma tunnelmallinen.

Kielivalikoimaa tarkastellessani en onnistunut löytämään muuta ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta kuin dekkarit. Ehkä en jaksanut etsiä riittävän pitkään? Venäjänkieliset kirjat on laitettu hyllyn alatasolle “lepäämään”.

Seksologian osasto on tässä kirjastossa varsin suppea kooltaan, vähemmistökirjoja sentään löytyy yksi. Volttia ei kirjastoon tule.

Kirjastossa oli illalla käydessäni aikuisia asiakkaita ja pari nuorta. Viimeksimainitut istuivat nuorten omassa tilassa, joka on sijoitettu melko kookkaan lastenosaston ja muun kirjastotilan väliin.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in