Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Tapulikaupungin kirjasto

Kirjastovierailut – 13. marraskuuta 2008 klo 11.53

Plussaa: Avara
Miinusta: Hankala hissi

Tapulikaupungin kirjasto sijaitsee aivan Puistolan aseman ja palveluiden vieressä. Samassa talossa on liikehuoneistoja ja nuorisokeskus. Edessä on aseman parkkialue, mutta mitään erityistä invaparkkipaikkaa en sateisena ja pimeänä syysiltana erottanut.

Talon ulko-ovi on perinteinen, raskaahko aukivedettävä. Tuulikaappi on hiukan tavanomaista lyhyempi. Kynnystä on jonkin verran. Kirjasto on toisessa kerroksessa jonne pääsee joko kierreportaita tai hissillä. Hissi on kuuden hengen hissi, eikä se ole läpiajettava. Ylhäällä kirjastoon tulijaa odottaa taas uusi, auki vedettävä ovi.

Minkäänlaista wc:tä on täällä käydessäni pystynyt itse etsimällä paikantamaan, inva-wc:tä tai tavallista.

Kirjasto vaikuttaa kohtuullisen avaralta. Kalusteryhmiä ja kärryjä on jonkin verran, mutta täällä kyllä periaatteessa pystyisi liikkumaan pyörätuolillakin. Varsin huomaamattomat yleisopasteet löytyvät hyllyjen päältä. Hyllynpäätyopasteet ovat sinänsä selkeitä, mutta kiiltelevän levyn alla.

Asiakaspäätteitä ja tietokoneita varten ei ole erityisiä tasoja, vaan kirjasto näyttää turvautuneen tavallisiin pöytiin, joten ne ovat kaikki matalia. Palautusautomaatti on aivan tiskin reunassa, joten kortinlukijaan saattaisi ulottua sivusta, jos palautetuille kirjoille tarkoitetut kärryt eivät olisi edessä.

Isotekstisiä ja äänikirjoja en ehtinyt erikseen etsiä ennen kuin löysin ne sattumalta. Ne on toki merkitty hyllynpäätyopasteella, mutta mitään yleiskarttaa ei ole esillä, ja aineisto on sijoitettu melko perälle. Isotekstisiä kirjoja on täällä melko runsaasti.

Kielivalikoima oli suppeahko: ruotsi, englanti ja venäjä. Huomiota herättävää oli että venäjänkielistä kirjallisuutta näytti olevan suunnilleen saman verran kuin ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta. Aineistoa tarkastellessani venäjänkieliselle hyllylle ilmaantui asiakas kirjoja selailemaan.

Seksologian hyllyssä valikoima oli kohtuullinen, ja hyllyssä perusteoksia: Lesbokirja, Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia, Ulos kaapista. Volttia ei tähän kirjastoon tule.

Illansuussa kirjastossa näkyi aikuisia asiakkaita. Nuorten hylly oli täällä sijotettu kirjastotilan keskivaiheille, istuskeluryhmien ja sarjakuvien lähelle aikuisten ja lasten osastojen väliin.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

2 kommenttia artikkeliin ”Tapulikaupungin kirjasto”

 1. Polgara kirjoittaa:

  13. marraskuuta 2008 kello 14.56

  No kas, et ole sitten vielä käynyt Malmin kirjastossa - lempparikirjastoni (ja lähin). Suosittelen, kaikin puolin… melko esteetön ja hyvä valikoima. Erinomainen palvelu!!!

 2. eva kirjoittaa:

  13. marraskuuta 2008 kello 17.13

  Malmin kirjasto kyllä löytyy tarkastettujen listalta osoitteessa http://www.evaisa.net/?p=351. Mutta täytyy myöntää, että se on toinen niistä kahdesta Helsingin kaupunginkirjaston toimipisteestä, joissa en käynyt itse. Kirjaston tarkasti Malmilla asuva siskoni. Hän katsasti myös induktiosilmukan ja jopa kirjaston varastoon arkistoidut viittomakieliset videot, joita kirjaston kotisivulla mainostetaan.

  Mutta totta tosiaan, Malmin kirjasto täytyy varmaan kokea vielä henkilökohtaisesti, se kuulostaa kiinnostavalta!

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in