Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Pitäjänmäen kirjasto

Kirjastovierailut – 6. marraskuuta 2008 klo 21.43

Plussaa: Väljät, viihtyisät tilat
Miinusta: Opasteet, hankalapääsyinen inva-wc

Pitäjänmäen kirjasto on rakennettu 1991. Yksikerroksinen rakennus sijaitsee hiukan sivussa koulun ja urheilukentän vieressä. Se on varsin kaunis arkkitehtuuriltaan ja ensivaikutelma kirjastosta on viihtyisä.

Saavun kirjastoon pimeällä, enkä hahmota, onko lähistöllä lainkaan merkittyä invaparkkia. Kirjaston edessä on kyllä parkkipaikkoja, mutta löytääkseen esteettömän reitin sisäänkäynnin luokse täytyy kierrellä. Sisäänkäynnille pääsee loivaa luiskaa pitkin. Luiskan huomaamattoman värisen kaiteen pää on ilmeisesti rikki, joten kaide törröttää kuin odottaen näkövammaista törmäämään siihen.

Ulko-ovella ei ole kynnyksiä. Oven vedin on vinoasennossa, mutta toisaalta ovi tuntuu melko kevyeltä. Sisältä lainaustiskiltä ei ole minkäänlaista näköyhteyttä ulko-ovelle, joten henkilökuntaa ei ehkä saa tarvittaessa auttamaan. Heti ulko-oven jälkeen vasemmalta löytyy inva-wc, mutta kahva on sijoitettu niin hankalaan tilaan kopiokoneen vierelle, ettei tässä tilassa taida oven omatoiminen aukivetäminen onnistua pyörätuolista käsin.

Sisällä kirjastossa on melko väljää, hyllyjen välissä pääsee periaatteessa liikkumaan. Hyllyt ovat korkeat, mutta tätä on kompensoitu siten että ylin hyllytaso on varattu kirjojen esillepanoon.

Valaistus tulee mm. korkealla katossa sijaitsevista loisteputkista. Se ei häikäise, mutta muistiinpanoja tehdessäni minua häiritsivät paperilla erottuvat varjot. Valaistus voisi olla tasaisempi.

Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut päätteet ja tietokoneet olivat istumakorkeudella. Itsepalveluautomaatit sen sijaan oli täällä sijoitettu erityisen hankalasti - pyörätuolista käsin kurkottelu ei onnistu.

Kirjaston opasteissa oli toivomisen varaa. Yleisopasteita oli laitettu aivan liian korkealle. Hyllynpäätyopasteet olivat läpinäkyvällä, kiiltävällä pohjalla. Yleiskarttaa en löytänyt. Isotekstiset ja äänikirjat olivat täälläkin melko perällä ja löytyivät kohtuullisella vaivalla. Niistä oli toki tavanomainen hyllynpäätyopaste, jota ei aivan joka kirjastossa tunnu olevan.

Kielivalikoima oli muutoin varsin suppea, mutta venäjänkielisiä kirjoja oli hiukan enemmän kuin yleensä - myös lastenosastolla. Kirjastossa oli käyntihetkellä lähes pelkästään varttuneita asiakkaita. Nuorten osasto oli nurkkaus lastenosaston kyljessä, lähellä sarjakuvahyllyä.

Tästä kirjastosta ei löydy Voltti-lehteä, eikä seksologian kohdalta tällä käynnillä löytynyt hyllystä ainoatakaan seksuaalivähemmistökirjaa.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in