Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Etelä-Haagan kirjasto

Kirjastovierailut – 4. marraskuuta 2008 klo 21.19

Plussaa: Tasanteinen luiska
Miinusta: Meluisa, ahdas yläkerta

Etela-Haagan kirjasto sijaitsee rauhallisella asuinalueella. Vaikka se sijaitsee melko lähellä Huopalahden asemaa, lähialueen mutkaisille kaduille on helppo eksyä. Löydän kirjaston jonkin aikaa kartan kanssa kierreltyäni.

Kirjaston edessä on asiakasparkkipaikka, mutta pimeässä en huomaa mitään erillistä invapysäköintiä. Ovelle johtava luiska on tasanteinen - pitkä ja loiva. Ovet ovat tavanomaiset auki vedettävät ja käydessäni avoinna.

Kirjasto on kahdessa kerroksessa ja arkkitehtonisesti varsin kaunis. Yleisvaikutelmana on avara, viihtyisä olohuone. Avaruuden tunnelma on hiukan harhaanjohtava, sillä kaunis keskuskuilu tekee yläkerroksesta ahtaan.

Kirjastosta löytyy hissin vierestä molemmista kerroksista kohtuullinen yleiskartta, jossa wc:n kohdalla kannattaisi osoittaa että se on myös inva-wc, jottei pyörätuolilla liikkuvan tarvitsisi kiertää nurkan taakse tarkistamassa asiaa. Wc:n oven ympäristössä on kärryjä jotka syövät liikkumatilaa.

Valaistuksen suunnitteluun on paneuduttu. Valoa tulee sekä suoraan että epäsuorasti, kokonaisvaikutelma on miellyttävän valoisa. Sen sijaan ilmastointi tuntuu kohisevan todella kovaa.

Kirjahyllyt ovat varsin korkeat. Matalammat asiakaskoneet on sijoitettu yläkertaan. Lainausautomaatit ovat täälläkin hankalasti jalkatilattoman, korkean ja syvän tiskin päällä. Tietokoneluokassa ja istuinryhmissä on hankalasti siirrettäviltä tuntuvia tuoleja.

Isotekstisiä ja äänikirjoja ei ole merkitty mitenkään yleiskarttaan, vaan ne pitää itse etsiä alakerran teemahyllyköistä. Kielivalikoimna on melko tavanomainen, kirjoja on jonkin verran ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Lehtihyllyssä ei ole Volttia, seksologian puolella hyllyssä on kaksi kappaletta Ulos kaapista -teosta.

Nuorten nurkkaus on yläkerrassa, erillään lastenosastosta. Siellä ei käyntihetkellä näkynyt nuoria, alakerrassakin istui yksi ainoa lapsi tietokonetta käyttämässä. Alkuillasta kirjasto oli täynnä aikuisia.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in