Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Pikku Huopalahden lastenkirjasto

Kirjastovierailut – 1. marraskuuta 2008 klo 10.54

Plussaa:
Miinusta: Aukioloajat

Saavun Pikku Huopalahden kirjastoon tavallisena torstaina kuuden maissa iltapäivällä ja huomaan ettei kirjasto ole auki. Olin kyllä lähtiessäni vilkaissut aukioloaikoja, mutten varmaankaan riittävän tarkasti.

YLEn kunnallisvaalikoneessa kysyttiin mm. että jos kotikunnan kirjastomäärärahoja lisättäisiin, tulisiko varat käyttää ennen muuta tieto- vai kaunokirjallisuuteen, musiikkiin, elokuviin nettiin vai kirjastonhoitajien palkkaukseen. En tiedä moniko vastaajista valitsi viimeisen vaihtoehdon, mutta kirjaston suljettu ovi kertoo kirjastoa auki pitävän henkilökunnan vähyydestä. Kirjastot sulkeutuvat Helsingissä yleensä perjantaisin jo kolmelta iltapäivällä. Pikku-Huopalahdessa aukioloaikaa on tarjolla vieläkin niukemmin.

Pikku Huopalahti on Ruoholahden tavoin rakennettu 1990-luvulla. Lieneekö lama-aika syynä siihen että molemmat kirjastot ovat lastenkirjastoja? Nämä kaupunginosat olisivat ansainneet täysimittaiset lähikirjastot, mutta koulurakennuksiin sijoitetut pienet kirjastot tehtiin lastenkirjastoiksi, ja molemmat ovat lähinnä hiukan suurennettuja koulukirjastoja mitoiltaan.

Koulun edessä on aukio muttei varsinaista parkkitilaa. Ulko-ovi tuulikaappeineen on kahvasta auki vedettävä, sen edessä on loivasti kohoava sementtiluiska. Kirjaston ovi on koulun aulatiloissa. Se on samaten korkeahkosta kahvasta auki vedettävä, mutta ovelle on hyvä näkyvyys kirjaston tiskiltä ja vahtimestarin kopista.

Kurkistelen kirjastoon sisään ikkunoista. Kirjaston tilat vaikuttavat saman kokoisilta kuin Ruoholahdessakin, mutta hyllyjen ja muiden kalusteiden sijoittelu on ainakin ulkoa katsoen ehkä hiukkasen väljempää. Verhojen takaa erotan istumakorkeudelle sijoitettuja tietokoneita. Opasteita en erota, ja valot ovat tietenkin sammuksissa.

Kirjaston aukioloajat vaikuttavat sen verran suppeilta, etten luultavasti lähiaikoina ehdi käymään tässä kirjastossa uudestaan. Näin myöskin sen kokoelmat jäivät tällä kertaa katsastamatta.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in