Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Puistolan kirjasto

Kirjastovierailut – 28. lokakuuta 2008 klo 9.01

Plussaa: Lapsille suunnattu
Miinusta: Hälyisä

Puistolan kirjasto sijaitsee koulun kanssa samassa 1985 valmistuneessa rakennuksessa keskellä rauhallista pientaloaluetta. Vaikka se ei varsinaisesti sijaitsekaan syrjässä, kävijä saa silti vaikutelman ettei kirjasto olisi kovin keskeisellä paikalla.

Invaparkkia ei ole, ainoastaan viisi asiakaspaikkaa. Kirjaston sisäänkäynnin luokse kyllä periaatteessa pääsee, kun sen ensin löytää. Sisääntulon pieni kynnys on madallettu loivalla sementtiluiskalla. Sisäänkäynti on tavanomainen vedettävä ovi melko lyhyine tuulikaappeineen.

Kirjaston auki vedettävä ovi on erikseen koulun aulatiloissa. Se on kiinni ja keskiraskas. Aulatiloista löytyy myös inva-wc, mutta todella monen mutkan kautta kiertelemällä. Aulatilan opasteet saisivat olla selkeämmät.

Sisällä kirjastossa opasteita on enemmän. Tiskille on ripustettu varsin näkyviä opasteita, joiden ripustus vaikuttaa itse askarrellulta. Tieto- ja kaunokirjallisuuden yleisopasteet ovat hyllyjen päällä. Läpinäkyvinä niitä on hankalia hahmottaa. Valaistus tulee loisteputkista ja vaikuttaa tasaisen kirkkaalta.

Kirjaston sijainti koulun yhteydessä näkyy lastenosaston koossa. Uusi kävijä joutuu hetken etsimään aikuisten osastoa. Nuorten kirjoja on täällä erillisessä hyllyosastossa, mutta varsinaisesti tilat vaikuttavat lapsille mitoitetuilta.

Muuten hyllyvälit ovat varsin väljät huolimatta kirjaston pienuudesta. Se kostautuu joidenkin hyllyjen korkeutena. Jopa keskipituinen henkilö joutuu taivuttamaan niskaa reilusti nähdäkseen ylimmän hyllyn. Hyllyjen väleissä on joitakin tilaa syöviä istumaryhmiä.

Isotekstiset ja äänikirjat löytyivät kirjaston äärimmäisestä peränurkasta. Niiden kohdalla oli monistettu opaste, joka ei erotu ennen kuin menee riittävän lähelle. Aineistoa oli varsin paljon kirjaston koon huomioon ottaen.

HelMet-päätteitä ja tietokoneita ei täällä ollut paljon. Osa niistä oli matalia, osa korkeita.

Kielivalikoima oli suppeahko: ruotsi, englanti ja venäjä. Lehtihyllyssä ei ollut Volttia, seksologiahyllystä löytyi pari melko kulunutta kirjaa seksuaalivähemmistöistä.

Kirjastossa oli maanantai-iltapäivällä paljon lapsia, ilmeisesti koulun oppilaita. Vilkkaiden lapsiasiakkaiden aiheuttamaa hälyä oli melko paljon. Muina kävijöinä näkyi yksi nuori ja pari aikuista.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in