Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Pukinmäen kirjasto

Kirjastovierailut – 25. lokakuuta 2008 klo 21.01

Plussaa: Äänikirjat
Miinusta: Ei inva-wc:tä

Pukinmäen kirjasto sijaitsee Pukinmäkitalossa, joka on on valmistunut 1985, Talossa toimii myös Pukinmäen peruskoulu. Sijainti on hieman syrjässä Pukinmäen keskustasta, urheilukenttien ja tekojääradan vieressä. Kirjastoon johtavia opasteita ei löydy.

Invaparkkipaikka löytyy aivan peruskoulun rehtorin parkkipaikan vierestä. Sisään mennään yksikerroksisen rakennuksen etuovesta jonne on pieni nousu. Oviaukko on tilava, mutta ovet ovat raskaat ja ovenkahva korkealla. Ovipumppua ei ole. Onneksi virkailijoilla on esteetön näkymä ovelle.

Kirjastossa on yleisopasteita - mustaa tekstiä valkoisella pohjalla. Hyllyjen välit ovat suorastaan satumaisen avarat. Hyllyt ovat enimmäkseen suhteellisen matalia, mutta aina välissä on esim. leffahylly korkealla, samoin nuorten osaston hylly korkealla. Seinänvierten valkoiset hyllyt ovat aina korkealla.

Tietokonepöydät ja palvelupisteet ovat kaikki matalalla, toisin kuin itsepalvelupisteet. Inva-wc:tä ei ole. Valaistuksesta sai yllättävän hämärän vaikutelman, vaikka valoa kyllä käyntiaikaan keskellä aurinkoista päivää tulvi sekä valaisimista että ikkunoista - ehkä hämäryyden vaikutelma syntyi kontrasteista?

Isotekstisiä kirjoja löytyi noin 40 kappaletta. Ne olivat korkealla hyllyssä erään hyllystön päässä aivan kirjaston takanurkassa. Äänikirjoihin on täällä panostettu, vaikka varsinaisesti näkövammaisia asiakkaita käy kuulemma vain yksi. Paikalliset seniorit kyllä lainaavat äänikirjoja todella mielellään. Äänikirjoja on kokoelmissa noin sata kappaletta.

Kielivalikoima ei ollut kovin laaja, tosin vieraskielisiä lehtiä löytyi enemmän kuin mitä kirjavalikoimasta voisi päätellä. Lehtiä on kaiken kaikkiaan paljon, mutta Voltti ei kuulu valikoimiin. Seksologian hyllyluokasta löytyi melko mukavasti seksuaalivähemmistökirjoja.

Nuorilla on oma nurkkaus lastenosaston vieressä. Käyntiaikana lastenosastolla oli meneillään tapahtuma, jota seuraamassa oli runsaasti lapsia. Muuten kävijöinä oli lauantaina päivällä aikuisia.

Kattoikkunoiden ansiosta viherkasvit viihtyvät Pukinmäen kirjastossa, ja itse kasvatettuja komeita viherkasveja onkin paljon. Täällä on myös “Itepiste”, missä asiakkailla on mahdollisuus käydä vaa’alla ja mitata verenpaineensa sekä etsiä tietoa ylipainosta, alkoholista, terveydenhoidosta ja vaikkapa vakuutuksista.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in