Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Kulosaaren kirjasto

Kirjastovierailut – 23. lokakuuta 2008 klo 1.01

Plussaa: Avarat tilat
Miinusta: Nuorten hylly?

Kulosaaren kirjasto löytyy koulun sivurakennuksesta, jossa se on toiminut vuodesta 1966. Koruton julkisivu ei lupaa kovin hyvää. Merkittyä invaparkkia ei ole, vaikka sisäänkäynnin luo kyllä pääsee autolla. Etuovi on aukivedettävä.

Sisään tultua totuus 1960-luvun kirjastosta muuttaa muotoaan. Kulosaaren kirjasto on sisältä oikein hieno. Vaikka tila on pieni, niin siitä huolimatta se vaikuttaa varsin avaralta. Hyllyjen välissä mahtuu liikkumaan. Kirjastohuone on hyvin korkea, mutta tyylikkäät hyllyt yllättävän matalat.

Sisäänkäynnin lähellä on tavallinen wc, inva-wc:tä ei ole. Yleisopasteita ei tämänkokoisesta kirjastosta löydä.

Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut päätteet ovat kaikki matalalla, mutta lainausautomaatti pelkästään seisten käytettävä. Valaistus on varsin hyvin toteutettu, valaisimet ovat suorastaan tyylikkäitä.

Isotekstiset kirjat löytyvät pienen haeskelun jälkeen teemoittaisten kokoelmien parista, äänikirjat puolestaan ovat musiikki- ja videokokoelmien yhteydessä.

Seksologiahylly on pienimpiä näkemiäni. Hyllyssä on kaiken kaikkiaan kahdeksan teosta, joista yksi käsitteli seksuaalivähemmistöjä. Volttia ei tästä kirjastosta löydy.

Kielivalikoima oli kirjaston pienuudesta huolimatta kohtalainen, ja ruotsinkielistä kirjallisuutta oli täällä enemmän kuin keskivertokirjastossa.

Etsimälläkään en löytänyt nuorten hyllyä. Käydessäni lauantaina alkuiltapäivästä paikalla oli lapsia ja aikuisia.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in