Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Tapanilan kirjasto

Kirjastovierailut – 22. lokakuuta 2008 klo 10.31

Plussaa: Kodikas
Miinusta: Ahdas sisäänkäynti, ahtaus sisällä

Tapanilan kirjasto kuuluu kaupungin vanhoihin kirjastoihin, mutta nykyisellä paikallaan Urheilukeskuksen yhteydessä se on toiminut vuodesta 1978. Kirjasto on täällä verraten syrjässä, eikä sitä kovin helposti löydä ellei saavu oikeasta suunnasta. Oikea sunta puolestaan sisältää melkoisen nousun. Alaparkkipaikan suunnasta saapuva kohtaa olympiaurheilutason luiskat. Ylemmälle invaparkkipaikalle pysäköivä joutuu myös nousemaan ylämäkeä. Käydessäni täällä nousuluiskia käytettiin mopolla pöristelyyn.

Kirjaston sisäänkäyntiä ei todellakaan ole suunniteltu liikuntaesteisille sopivaksi. Luiskan virkaa toimittaa vanerinen irtoluiska. Kestäisiköhän se sähköpyörätuolin? Luiskan ylittänyt joutuu pujottelemaan sisään pylvään ohi. Varsinkin sisempi oviaukko on todella ahdas.

Ahtaus jatkuu sisällä kirjastossa. Henkilökunnan mukaan täällä käy säännöllisemmin yksi pyörätuolin käyttäjä, jolle raivataan tarvittaessa reitti hyllyjen luo. Hyllyjä on sekä matalia että korkeita, ja etenkin vaikuttavan runsas dekkarihylly lukeutuu korkeisiin.

Kirjastossa ei ole inva-wc:tä. Tilat vaikuttavat siltä mitä ne ovatkin eli aivan eri käyttöön suunnitelluilta. Katto on matalalla ja loisteputket ovat enimmäkseen paljaat. Tänne voisi kuvitella jumpparyhmän.

Päätteet ovat löytäneet paikkansa kirjaston aulatilasta ja ne ovat yhtä lukuunottamatta matalalla. Itselainauspääte on kuitenkin samalla lailla hankala kuin muissakin kirjastoissa: kortinlukulaitteeseen ei ulotu ellei seiso.

Äänikirjat ja isotekstiset kirjat löytyvät vasta etsiskelemällä. Edelliset löytyvät ikkunanlaudalta, isotekstiset hiukan piilosta - viihdekirjojen luota alahyllyltä. Äänikirjoja ei kuulemma lainata paljon. Ehkä lainaajat eivät löydä niitä, tai sitten he eivät löydä kirjastoon? Näkövammaisen ei varmasti ole helppo tulla tänne.

Kirjaston kielivalikoima on suppea, englanninkielisten lisäksi löytyy muutama venäjänkielinen kirja. Vieraskielisiä lehtiä on pari kappaletta. Kirjastoon ei tule Volttia, eikä seksologian hyllyssä ole ainoatakaan teosta seksuaalivähemmistöistä.

Kirjaston lasten osasto on varsin laaja ja käsittää jopa kolmanneksen koko kirjastosta. Nuorten nurkkaus on erotettu lukusalista hyllyllä. Nurkassa voi periaatteessa istua omassa rauhassaan.

Kirjaston käyttäjistä huomaa että sijainnistaan huolimatta tämä on suosittu olohuone lehtien lukuun ja päätteillä istumiseen. Kirjastossa käy kaiken ikäisiä, viikonloppuisin kokonaisia perheitä. Lasten osasto on ahkerassa käytössä.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in