Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Paloheinän kirjasto

Kirjastovierailut – 21. lokakuuta 2008 klo 11.00

Plussaa: Parkkipaikka
Miinusta: Valaistus, nuorten osasto

Paloheinan kirjasto sijaitsee palvelukeskittymässä rauhallisella asuntoalueella. Kirjaston sijainti on erinomainen ja yleisvaikutelma sijainnista idyllinen.

Kirjaston edellessä on parkkialue, ja selkeästi merkitty invaparkkiruutu on lähimpänä sisäänkäyntiä. Etuovelle mentäessä on lievää nousua. Ulko-ovi on yhteinen terveyskeskuksen kanssa. Se on tavallinen vedettävä ovi tuulikaappeineen. Kirjastoon mennään erillisestä ovesta, jota pidetään kiinni.

Kirjaston opasteille voi antaa risuja ja ruusuja. Hyllynpäätyopasteet ovat kiiltävällä läpinäkyvällä pohjalla eivätkä erotu niin hyvin kuin pitäisi. Kirjaston eri osiin osoittaa hauska tienviitta. Paloheinän kirjastossa on panostettu kirjojen esillepanoon, ja kävijän sormet syyhyävät tarjolle nostettujen teosten ohi kulkiessa.

Yhdessä tasossa sijaitsevassa kirjastossa on varsin väljästi liikkumatilaa, mutta se valitettavasti kostautuu hyllyjen korkeutena. Myös valaistuksessa on paikoitellen puutteita. Loisteputkivalaistus on murrettu kauniilla ritilällä, joka tekee tästä kirjastosta tunnelmallisen. Tätä on täydennetty kohdevalaisimin, mutta kaikkialle niitä ei ole riittänyt.

Naisten WC toimii myös inva-wc:nä. Kirjaston asiakaspäätteet ja tietokoneet on sijoitettu matalalle - onko täällä seisten käytettäviä koneita ollenkaan? - mutta tässäkin kirjastossa itsepalvelulainaus on vain seisoville.

Isotekstiset ja äänikirjat löytyivät kun niitä ensin hiukan haeskeli. Aineiston kielivalikoima oli suppeahko. Seksuaalivähemmistöjä käsittelevää kirjallisuutta löytyi seksologiahyllystä viisi kappaletta, lehtihyllyssä ei näkynyt Volttia.

Nuorille ei täällä ollut omaa tilaa, tai en ainakaan löytänyt sellaista. Löytämäni nuorille suunnattu aineisto oli sijoitettu lastenosastolle. Kirjastossa oli käydessäni runsaasti lapsia ja edellä olevasta huolimatta nuoriakin.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Paloheinän kirjasto”

 1. Lauri Seutu kirjoittaa:

  23. lokakuuta 2008 kello 9.13

  Paloheinän kirjastossa on viime vuosina panostettu erityisesti nuortenaineiston esillepanoon, ja nuorille on käytettävissä olevan tilan puitteissa luotu oma alue, joka rajautuu kolmeen kirjahyllyyn (nuortenkirjat, kauhu- ja fantasiakirjat, sarjakuvat). Nuortenkirjat on selkeästi hyllytetty omaksi kokonaisuudekseen, lastenkirjoista erilleen. Uusia nuortenkirjoja on aina esillä nuorten alueen esittelypöydällä.

  On totta, että nuorille ei ole “omaa tilaa”, mutta sitä ei ole myöskään muille kohderyhmille. Erilliset tilat, asiakastyöhuone ja lukusali, on jaettu toiminnoittain, niitä voivat käyttää kaikenikäiset, niin nuoret, keski-ikäiset kuin senioritkin. Jos kirjastossamme olisi enemmän erillistiloja, voisi toki olla erillinen nuortenosastokin, mutta kun niitä erillistiloja ei enempää ole.

  Keski-Espoon kirjastossa esimerkiksi on aivan loistava erillinen nuortenosasto, Teukka, ja siellä lisäksi nuoriin erikoistunut työntekijä!
  Otamme mielihyvin vastaan, jos Helsingin kaupunki myöntäisi vastaavat resurssit myös Paloheinän kirjastolle.

  yst. terv.
  Lauri Seutu
  kirjastonhoitaja, lasten- ja nuorten kirjastopalv.
  Maunulan ja Paloheinän kirjastot

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in