Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Pohjois-Haagan kirjasto

Kirjastovierailut – 20. lokakuuta 2008 klo 11.17

Plussaa: Olohuonemainen
Miinusta: Ahdasta, isotekstiset hajallaan

Huomasin Pohjois-Haagan kirjaston ensimmäisen kerran tullessani viime talvena Pohjois-Haagaan lähijunalla ja kävellessäni sattumalta kirjaston ohi. Muistan jo silloin ajatelleeni että kerrostalon sivusiivessä pimeässä loistava kirjasto on varsin hyvällä paikalla, vaikkei sijaitsekaan isomman asiointikeskittymän yhteydessä.

Kirjastolla on muutama asiakaspysäköintipaikka talon parkkialueella, mutta uusi tulija ei helposti hahmota niiden sijaintia. Erillistä merkittyä invapaikkaa ei ole. Pyörätuolilla pääsee sisään parkkipaikan suunnasta käytävää pitkin, etuportaat ylitetään kohtuullisella metalliluiskalla. Ulko-ovi ja tuulikaapin ovi ovat aukivedettäviä. Molemmat olivat lämpimänä syysiltana avoinna.

Kirjasto on pienemmästä päästä, lähinnä olohuonemainen. Sen huomaa runsaasta istumatilasta - täällä on hyllyjen lomassa tuoleja lukijoille. Se tekee kirjastosta paikoitellen myös ahtaan tuntuisen. Yleisopasteita ei pienuuden vuoksi ole, sen sijaan hyllyjen päädyissä on hauskat kuvitetut opasteet.

Löysin äänikirjat kohtalaisen kiertelyn jälkeen, mutten isotekstisiä kirjoja. Kirjastonhoitaja kertoi, että ne on täällä hajautettu muun kokoelman joukkoon.

Tietokoneet ja asiakaspalvelulaitteet olivat täällä melko korkealla, matalampia löytyi nuorten puolelta. Lainaus- ja palautusautomaatit löytyvät heti sisääntullessa ulko-ovea vastapäätä. Nämäkin edustavat pyörätuolilla tulijan kannalta hankalaa ellei peräti mahdotonta kurottelua vaativaa suunnittelua.

Valaistuksena kirjastossa ovat loisteputkien lisäksi riippuvat valaisimet. Kirjasto loistaa pimeässä ulospäin kuin lyhty, ja sen käyttäjät näkyvät ikkunasta hyvin kadulle.

Kirjaston kielivalikoima oli hiukan laajempaa venäjänkielisten kirjojen kokoelmaa lukuunottamatta varsin tavanomainen. Seksuaalivähemmistöjä käsitteleviä kirjoja oli kirjaston kokoon nähden varsin hyvin ja niitä oli jopa asetettu kiitettävästi esille.

Illalla seitsemän aikaan kirjastossa oli runsaasti aikuisia ja muutama nuori. Nuorten kirjallisuus on asetettu erityisen ahtaaseen omaan hyllyväliinsä. Sinänsä nurkkauksessa oli varsin miellyttävä oma tunnelmansa, jos sinne vain mahtuu seisomaan.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in