Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Oulunkylän kirjasto

Kirjastovierailut – 17. lokakuuta 2008 klo 9.57

Plussaa: Selkeät opasteet
Miinusta: Paikoitellen ahdasta

Oulunkylän kirjasto sijaitsee monien muiden lähikirjastojen tapaan kaupunginosan muiden palveluiden lähellä, joten sinne on helppo tulla. Kirjaston pihalla on asiakasparkkipaikkoja, joita tosin ei ole erikseen merkitty.

Vaikka ovi on tavallinen auki vedettävä ovi, se on leveä, ja tuulikaappi on poikkeuksellisen pitkä. Täällä mahtuu etenemään. Ulko-oven kynnys on tavallista korkeampi, mutta sen madallus on tehty hyvin, hiukan tavallista pidemmällä kynnyksen madaltimella.

Kirjasto ansaitsee kiitosta myös keskitasoa selkeämmistä opasteistaan. Yleisopasteet näkyvät hyvin, ja lisäksi sisääntulija löytää varsin selkeän ja riittävän kokoisen yleiskartan kirjaston eri osista.

Yhdessä tasossa sijaitsevassa kirjastorakennuksessa on kohtuullisesti tilaa. Hyllyjen välit ovat väljät, mutta erilaiset telineet ja kirjakärryt kapeuttavat reittejä. Käydessäni kirjastossa loppuiltapäivästä hyllyjen lomassa asioi mm. lastenvaunuja työntelevä asiakas.

Valaistus on melko tasainen ja tulee enimmäkseen loisteputkista. Isotekstiset ja selkokirjat löytyivät kaunokirjallisuuden puolelta, äänikirjat erikseen musiikin ja videoiden läheltä. Tämä kuvastaa varmaan Oulunkylän kirjaston pyrkimystä kokeilla kirjaston uudenlaisia, asiakaslähtöisempiä lähestymistapoja, joka heijastuu myös aineiston ryhmittelyyn.

Lainausautomaatteja ei tässäkään kirjastossa pysty kunnolla käyttämään pyörätuolista käsin, mutta asiakaspalvelupäätteitä kyllä löytyy eri korkeuksille sijoitettuina. Inva-wc on yhdistetty naisten wc:n kanssa.

Kirjaston kielivalkoima oli tämän kokoiselle kirjastolle tyypillinen eli keskisuppea. Voltti-lehteä ei tähän kirjastoon tule, muuten seksologia-luokan kohdalla oli kyllä kiitettävästi seksuaalivähemmistökirjoja. Joku asiakas näkyi työntäneen Lesbokirjan nurinpäin hyllyyn.

Kirjastossa oli käyntihetkellä runsaasti kaiken ikäisiä asiakkaita. Nuorten omilla tiloilla kirjasto ei juhli, sillä nuorten osasto ei erotu kovin hyvin lastenosastosta jonka yhteydessä se on. Kirjastossa oli kuitenkin nuoria asiakaspäätteitä käyttämässä.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in