Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Roihuvuoren kirjasto

Kirjastovierailut – 14. lokakuuta 2008 klo 2.27

Plussaa: Ulkonäkö
Miinusta: Helsingin esteellisin kirjasto?

Roihuvuoren kirjasto sijaitsee Porolahden peruskoulun vieressä. Kävin täällä viimeksi 1960-luvulla koulun silloisessa hammashoitolassa, mutta tämä oli ensimmäinen käyntini tässä kirjastossa.

Vuonna 1958 valmistunut kirjastorakennus lienee vahvasti ehdolla Helsingin esteellisimmäksi sarjassaan. Kirjasto on toki hyvin viehättävä vanhanaikaisine portaikkoineen ja puisine kirjantukineen. Menneen ajan tunnelma on vahva. Siitä eivät pyörätuolin käyttäjät pääse nauttimaan, sillä kirjastoon ei todellakaan pääse muuten kuin omin jaloin. Ulko-ovelta kirjastoon nousevien portaiden määrä, hissittömyys ja kirjastotilan tasoerot pitävät tästä huolen.

Koska kirjasto on rakenteellisesti näinkin esteellinen, mitään esteettömyysratkaisuja ei ole ilmeisesti edes yritetty tehdä. Täältä puuttuu invaparkki, luiskat, hissit, inva-wc - näin ollen lienee turha huomauttaa, ettei lainausautomaatillekaan pääsisi. Kirjaston ainoa asiakas-wc on pienin ja hankalin missään lähikirjastossa näkemäni.

Ne asiakkaat jotka kirjastoon pääsevät, viihtyvät täällä varmaan hyvin. Arki-iltana kirjasto kuhisi eri ikäisiä käyttäjiä.

Kirjaston opasteet ovat varsin vaatimattomat, koska tilakin on pieni. Yleisopasteita on melko turha etsiskellä. Selkokirjat ja äänikirjat löysin hyllyt lävitse kierrellen. Lasten osasto on erillisessä huoneessa, nuorten kirjat omalla kapealla käytävällään. Nuoriakin paikalla näkyi pari kappaletta.

Valaistuksena olivat perinteiset loisteputket, jotka sopivat tällaiseen tilaan tyylillisesti hyvin. Tila vaikutti kuitenkin hälyisältä - palvelutiskiltä kuului jatkuvaa kolinaa joka kaikui kirjaston toiseen päähän asti.

Vieraskielisen aineiston valikoima oli kirjaston koon vuoksi varsin suppea. Seksologian osastoa ei ollut merkitty mitenkään, seksuaalivähemmistökirjoja löytyi hyllystä kuitenkin kolme kappaletta. Voltti ei kuulu tämän kirjaston lehtivalikoimiin.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in