Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Ääni kirjastolle!

Vaalimiete – 14. lokakuuta 2008 klo 1.19

Olen viime viikkoina käynyt aika monessa kirjastossa, tarkkaan ottaen jo 20 kirjastossa katselemassa miltä niissä näyttää.

Olen tajunnut olevani onnekas. Helsingissä on kymmeniä lähikirjastoja. Varsin monessa kaupunginosassa on ikioma kirjasto jonne nuoret ja vanhat, maahanmuuttajat ja muut tiedonjanoiset voivat mennä.

Monissa kunnissa kirjastopalvelut voivat paljon huonommin. Kun pitää säästää, kirjastoilta leikataan - siitäkin huolimatta että kirjasto on Suomen käytetyin kulttuurilaitos. Omassa mökkikunnassani, Lopella, on suljettiin Läyliäisten sivukirjasto, vaikka taajaman väkiluku on jatkuvassa kasvussa ja asuntorakentaminen kylällä vilkasta.

Kun kunta säästää kirjastomenoissa, se säästää suomalaisen sivistyksen kivijalasta - maksuttomasta ja kaikille saavutettavasta palvelusta joka tavoittaa todella suuren käyttäjien joukon.

Suomen kirjastoseura on näin kunnallisvaalien alla vedonnut tuleviin kuntapäättäjiin kirjastopalveluiden puolesta. “Kunnallisten kirjastopalvelujen on säilyttävä tasavertaisina kansalaisille koko maassa. Lähellä ja saavutettavissa.”

Jokainen kirjastojen ystävä voi lähettää ehdokkaille sähköisen postikortin osoitteessa:
http://suomenkirjastoseura.fi/etusivu/seura/kuntavaalit/kortti

Ääni kirjastolle!

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in