Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Viikin kirjasto

Kirjastovierailut – 12. lokakuuta 2008 klo 9.17

Plussaa: Invaparkkipaikat
Miinusta: Opasteet, palvelupäätteet

Viikin kirjasto jakaa tilansa osittain Viikin tiedekirjaston kanssa. Molemmat sijaitsevat Helsingin yliopiston Viikin kampusalueella infotalossa. Viikin tiedekirjasto on tehnyt on tehnyt oman esteettömyysselvityksensä, jonka tuloksena mm. invaparkkipaikan merkintöjä selkiytettin. Tiedekirjaston sivuilta löytyy myös selkeät tulo-ohjeet.

Parkkipaikka on vastapäätä infotaloa. Sisään kuljetaan perinteisistä auki vedettävistä ovista, jotka tuntuvat melko raskailta. Ulkoa ei juuri huomaa että tiloissa toimii myös kaupunginkirjasto. Tiedekirjaston tilat on merkitty melko selkeällä opastekyltillä, vieressä sijaitseva kaupunginkirjaston kyltti on selvästi huomaamattomampi. Turvaportit on sijoitettu oviaukkoon nähden niin, että kuvittelisin pyörätuolilla sisään tulon vaativan pujottelemista.

Infotalon yleisopasteiden mukaan invavessa on talon pohjakerroksessa. Kiertelemällä löydän sen lopulta. Merkinnät ovat kuluneet tai luultavasti raaputettu pois niin että miesten vessan symbolilta puuttuu jalka ja naisten vessan hahmolta käsi. Yhdistetyn invavessan ja lastenhoitohuoneen ovesta ei (enää?) löydä inva-wc:n symbolia.

Korkeahkot, suoriin riveihin sijoitetut hyllyt luovat hiukan varastomaisen tunnelman. Niiden valaistuksena on matalalle ripustettuja loisteputkia. Hyllyt on sijoitettu väljästi, mutta opasteet ovat riittämättömät. Yleisopasteita on vähän, joten eri osastoja saa etsiskellä. Seisomakorkeudelle sijoitetun, ilmeisesti ainoan HelMet-päätteen luota löydän paperille tulostetun yleisopasteen.

Lainausautomaatit on sijoitettu hankalasti. On varmaan vaikea ylettyä lainaskortin viivakoodinlukijaan jos automaattia yrittää käyttää pyörätuolista - kädet eivät riitä.

Vieraskielinen aineisto on tavanomainen. Lehtiosastoa on hankala arvioida, sillä lehdet eivät ole esillä vaan mapeissa. Kirjastosta löytyy Voltti, ja seksologian osastolla (sen nimenä täällä on “seksikirjat”) hyllyssä on seitsemän seksuaalivähemmistöjä käsittelevää teosta.

Käydessäni kirjastossa puoliltapäivin paikalla oli pelkästään aikuisia kirjaston käyttäjiä. Nuorten osastoa täältä ei tuntunut löytyvän, tai en osannut hahmottaa sen sijaintia. Ehkä lastenosaston lähelle sijoitettujen fantasia- ja scifi-kirjojen oli ajateltu houkuttelevan nuoria?

Viikin yliopistokampus sijaitsee hyvien ulkoilureittien varrella, ja kirjastosta voi lainata vaikkapa kävelysauvat ja lähteä suoraan kirjastosta lenkille. Kirjastossa kävijä voi myös mennä kirjoineen istumaan roomalaiseksi puutarhaksi ristittyyn huoneeseen. Tällä käynnillä huomasin siellä vain puutarhurin hoitamassa kasveja.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in