Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Kirjasto 10

Kirjastovierailut – 10. lokakuuta 2008 klo 10.29

Plussaa: Erilainen toiminta-ajatus
Miinusta: Opasteet

Kirjasto 10 on kaupunginkirjaston tunnetuimpia toimipisteitä, vaikka se on toiminut Postitalon tiloissa vasta vuodesta 2005. Se ei ole täyden valikoiman kirjasto, vaan erikoistunut lähinnä musiikkiin. Kokoelmista löytyy myös mm. tietotekniikan, media-alan ym. teoksia ja lehtiä. Keskustakirjaston valmistuessa Kirjasto 10 tulee siirtymään uuden kirjaston osaksi. Sitä voidaankin pitää esimakuna siitä millaiset toiminnot tulevassa kirjastossa ovat mahdollisia.

Kirjastokäyntiä suunnitteleva ei löydä kirjaston sivuilta tarkempaa tietoa sisäänkäynnistä, vaan on tiedettävä että sisään mennään Simonkentän puoleisesta sivusiiven ovesta. Erillistä invaparkkipaikkaa en löydä. Kun näin pitkälle päästään, ja vielä sisään Postitalon perinteisen mallisista vedettävistä ovista, on jatko helpompaa. Ison 21 hengen hissin oveen on liimattu varsin näkyvät tarrat pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa saapuville.

Postitalosta löytyy myös inva-wc talon muista tiloista.

Kirjasto on pitkä ja kapea. Olohuonemaiseksi sisustettu tila on tarkoitettu rentoon oleiluun, lukemiseen, musiikin kuunteluun ja verkossa työskentelyyn. Se on myös valitettavasti melko ahdas, sillä osia siitä on täytetty erilaisilla tyylikalusteilla. Pyörätuolilla saavuttamattomia kohtia tuntuu olevan todella paljon, Valaistus on suunniteltu tunnelmallisen himmeäksi ilmeisesti musiikin kuuntelijoita ajatellen.

Käydessäni täällä keskellä päivää kirjasto oli vilkkaassa käytössä. Aulatilan koneille oli jonoa, muut työasemat varattuja. Vaikka työasemia löytyykin eri korkuisina, niin varausjärjestelmää tarkastellessani en keksinyt, miten pyörätuolissa liikkuva asiakas voi varmistaa itselleen sopivalle korkeudelle sijoitetun koneen.

Kirjaston opasteet noudattavat kirjaston muuta tyyliä. Kovin selkeästi ne eivät ainakaan ensi yrittämällä hahmotu. Vaikka kirjasto onkin aikuisten tarpeisiin suunnattu, täältä löytyy musiikkiäänitteitä lapsillekin. Erillistä opastetta ei ole, vaan lastenaineiston tunnistaa ao. hyllykön kohdalla makailevasta satuhahmosta.

Asiakaskunta on tässä kirjastossa kansainvälisempää kuin muissa kaupunginkirjaston toimipisteissä. Aineiston kielenä englanti onkin varsin hallitsevassa asemassa. Lehtiä löytyy muillakin kielillä, mm. venäjäksi.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in