Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Kannelmäen kirjasto

Kirjastovierailut – 9. lokakuuta 2008 klo 2.19

Plussaa: Kokoelmat
Miinusta: Opasteet

Kannelmäen kirjasto sijaitsee 1992 toimintansa aloittaneessa Kanneltalossa. Talon edessä on jalankulkualue, enkä keksi mihin täällä voisi invapysäköidä. Talon sisäänkäynti on melko korkealla. Sinne johtaa pyörätuolilla kuljettavissa oleva, kiemurteleva reitti. Käydessäni sen käytännössä katkaisee hankalaan paikkaan pysäköity polkupyörä.

Kirjaston sisäänkäynti on tavanomainen: kaksi työnnettävää ovea. Kanneltalon opasteet ovat varsin niukat. Kirjaston sijainti täytyy selvittää ympärilleen katselemalla. Heti ulko-oven vieressä on miesten, naisten ja inva-wc, joita ei huomaa kovin herkästi.

Opasteniukkuus jatkuu kirjastossa. Jotkut osastot täytyy paikantaa kiertelemällä. Opastekylttejä toki löytyy, mutta tekstejä on asemoitu myös suoraan hyllyjen reunoihin. Tyylikästä ehkä, muttei kovin havainnollista. Valaistuksessa on hyödynnetty kirkkaita kohdevalaisimia, jotka tuntuivat jonkin verran häikäiseviltä.

Kaunokirjallisuuden puolella hyllyt on sijoitettu kohtuullisen väljästi, mutta tyylikkään säteittäisesti sijoitetut tietokirjahyllyt muodostavat vitriinien kera hankalan sokkelon. Täällä olisi varsin haasteellista pyöritellä pyörätuolia.

Myös työasemat ja asiakaspalvelupäätteet mietityttävät. En löydä kirjastosta ainoatakaan riittävän matalalle sijoitettua HelMet-päätettä. Yksi matalampi työasema löytyy varsinaisen kirjaston puolelta. Erillisessä lukusalissa istumatyöskentelyyn tarkoitetut työpisteet on eroteltu toisistaan seinäkkeillä, joiden sijoittelu vaikuttaa ahtaanpuoleiselta.

Isotekstiset ja äänikirjat on sijoitettu hiukan syrjemmälle ja niitä on kohtalainen valikoima. Tässä kirjastossa on musiikkiosasto, joka voisi ehkä sijaita lähempänä nuortenosastoa. Jälkimmäinen toimii tässä kirjastossa vedenjakanana lastenosaston ja muiden osastojen välissä. Käydessäni kirjastossa alkuillasta keskellä viikkoa siellä on lähinnä varttuneita aikuisia.

Kannelmäessä on kohtuullinen valikoima kirjallisuutta isommilla kielillä, myös vieraskielisiä lehtiä löytyy muutama. Kirjastoon tulee Voltti, ja seksuaalivähemmistöjen osuus seksologiaosaston kirjoista näyttää täällä tuoreemmalta kuin monessa muussa kirjastossa.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in