Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Ruoholahden lastenkirjasto

Kirjastovierailut – 24. syyskuuta 2008 klo 1.41

Plussaa: Lasten käytössä
Miinusta: Ahtaan tuntuinen

Ruoholahden lastenkirjasto sijaitsee Ruoholahden ala-asteen yhteydessä. Se käsittää yhden huoneen aivan koulun sisäpihalle johtavan ulko-oven vieressä. Erillistä parkkipaikkaa ei ole. Koulukirjastomainen vaikutelma on hyvin vahva. Kirjastosta kertoo vain huomaamaton kyltti ovella, satunnainen Ruoholahdessa kulkija ei tänne eksyisi.

Kirjasto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Kynnys on olematon mutta ovesta ei tulla sisään noin vain. Ovi on painavahko, eivätkä ulko-ovi ja tuulikaapin ovi ole suorassa linjassa keskenään. Yritän tähyillä invavessaa, ja saan tuimannäköisen vahtimestarin ilmeen valpastumaan. Mikä hiippari mahdan olla? Päätän jättää vessa-asian tällä kertaa selvittämättä.

Nimensä mukaisesti kirjasto on lapsille tarkoitettu. Oven suussa on joitakin aikuisten tietokirjoja, mm. kasvatusalalta. Nuorten kirjat ovat perällä, kuten yleensäkin tuntuu olevan asianlaita kirjastossa kuin kirjastossa.

Paikalla on kirjaston pienuudesta huolimatta useitakin lapsia ja yksi varttuneempi, jonka uskallan arvioida nuoreksi. Ruoholahden monikulttuurinen ilme näkyy paitsi näkemistäni lapsiasiakkaista, myös kielivalikoimasta (mm. turkki ja somali). Yritän tutkia löytyykö hyllyistä äänikirjoja, mutta merkinnät vaatisivat enemmän perehtymistä.

Vailla sen suurempia odotuksia tarkistan nuortenosaston tietokirjahyllyn. Seksuaalisuudesta on muutama teos, mutta ne kaikki edustavat tiedon turvallista valtavirtaa.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in