Eva Isaksson

Evan kuva


Evan saa kiinni osoitteella eva.isaksson@vihreat.fi

Arkisto

Rikhardinkadun kirjasto

Kirjastovierailut – 19. syyskuuta 2008 klo 1.38

Plussaa: Tunnelma, kielet
Miinusta: Opasteet

Vuonna 1881 valmistunut Rikhardinkadun kirjasto toimi varsin pitkään pääkirjastona. Sillä on kaupunginkirjaston toimipaikkojen joukossa aivan erityinen asema. Carl Theodor Höijerin suunnittelema rakennus on todella kaunis, ja perinteitä kunnioittaen tehdyt muutokset on tehty onnistuneesti. Kirjastoon on mm. jälkikäteen lisätty hissi.

Minkäänlaista invaparkkia ei kadun varresta löydä, koska liikuntaesteisten sisäänkäynnille päästään sivuportista pienen pihan kautta. Koska kirjaston varsinaisista tiloista ei löydy lainkaan inva-WC:tä, päättelen että se on ehkä sijoitettu tämän sisäänkäynnin lähelle henkilökunnan tiloihin. Esteeton.fi-sivustolta löytyvästä raportista löytyy seikkaperäinen kuvaus, joka vahvistaa mm. tämän olettamuksen. Hissillä (tavallinen 8 hengen standardihissi) pääsee kaikkiin kerroksiin - paitsi lehtisalin yhteydessä toimivaan yhdistettyyn luku- ja luentosaliin, jonne johtavaa muutama porrasaskelma.

Vaikka kirjasto vaikuttaakin sokkeloiselta, sen tilat ovat muuten melko saavutettavat. Hyllyt ovat ehkä hiukan korkeahkot, ja asiakaspäätteet yleensä melko korkealla tyylinmukaisista kalustevalinnoista johtuen. Etsimällä löytää kuitenkin matalammillekin tasoille sijoitettuja laitteita.

Kirjastossa on varsin laaja valikoima kirjallisuutta isoilla kielillä. Ylin kerros on kokonaan pyhitetty englanninkielisille kirjoille. British Collection on sijoitettu huoneeseen, jonne johtaa muutama porras ja jyrkähkö, mutta käytetyn näköinen luiska. Toiseksi ylin kerros on jaettu ruotsin- ja muunkielisten kirjojen kesken. Lehtivalikoimissa kielten kirjo on kapeampi, eikä tässä kirjastossa ollut Volttia.

Isotekstiset ja äänikirjat löytyivät pienen haeskelun jälkeen kaunokirjallisuusosastolta. Opasteet jättävät paljon toivomisen varaa - täällä todella joutuu kiertelemään ja ihmettelemään. Nuorten osaston sijainnin hahmotin vasta useammalla yrittämällä. Tosin törmäsin täällä sellaiseen harvinaisuuteen kuin nuorten osastoa käyttävään nuoreen. Muuten käyttäjien ikähaarukka oli kapeahko, ja painottunut työikäisiin.

Seksologian hylly tuotti useamman osuman: Ulos kaapista, …olla homo…, Oikeus oman identiteetin mukaiseen elämään sekä työelämävideo Olla oma itsensä.

Kommentoi kirjoitusta tai lähetä seurantailmoitus (trackback) omalta sivustoltasi.

Kommentoi kirjoitusta

Voit käyttää kommentissa seuraavia XHTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eva Isaksson on toteutettu WordPress -julkaisujärjestelmällä
Tilaa tästä sivuston artikkelit RSS-syötteenä tai kommentit RSS-syötteenä
Log in